Psychomotoriek

Hardnekkige leerproblemen bij kinderen op de basisschool pak je aan met psychomotorisch remedial teaching. Neem bijvoorbeeld het niet stil kunnen zitten, 23 als 32 uitspreken of de letters d en b omdraaien. Het fundament moet stevig genoeg zijn om goed te kunnen lezen, spellen en rekenen. Als de basis niet staat, als er een onderdeel niet sterk genoeg is, ontstaan er problemen.

Werkwijze

Gericht en spelenderwijs versterken we de hersenverbindingen, het ruimtelijk bewustzijn en het lichaamsbesef om daarmee de cognitieve en sociale vaardigheden te verbeteren. Met deze holistische aanpak is de kans op slagen vele malen groter dan wanneer er gewerkt wordt vanuit één onderzoeksgebied.

Bij de intake vraag ik hoe de zwangerschap, de geboorte en de ontwikkeling in de jonge jaren is verlopen. Samen bepalen we welke psychomotorische onderzoeken er uitgevoerd moeten worden. Aan de hand van de bevindingen stel ik een individueel oefenprogramma van 10 weken op. Wekelijks wordt er 50 minuten in de praktijk geoefend. De oefeningen moeten thuis verder geoefend worden.

Ik kijk breed en leg dwarsverbanden tussen alle elementen, hiermee pak ik het probleem van de oorzaak aan. De holistische aanpak bestaat uit o.a. ontwikkelingspsychologie, optologie, reflexintegratietherapie, motorische remedial teaching, sensorische integratie en breinstimuleringsmethoden.

Tarief
Totaalpakket 10 trainingen individueel €850,- (incl. materiaal)

De sessies worden gegeven door een gecertificeerd psychomotorisch leer- en gedragsspecialist.

 

 

Maak een vrijblijvende afspraak
Meer weten over ons aanbod?

Neem contact op of vraag een vrijblijvend gesprek aan

06 40 42 29 17