Klachtenvermindering

Neurofeedback is een behandeling die zich richt op het trainen van de hersenactiviteit. Dit zorgt voor klachtenvermindering bij o.a. ahdh, ass en hsp.

Neurofeedback, veilig en bewezen effectief

Heeft jouw kind moeite om zich te concentreren in de klas? Komt hij/zij overprikkeld en vermoeid thuis of komt hij/zij gewoonweg niet mee met de rest?

Neurofeedback wordt o.a. ingezet bij AD(H)D, ASS en HSP. Deze training pakt de oorzaak van het probleem (disbalans van de hersengolven) aan. Deze disbalans kan er namelijk toe leiden dat een kind klachten ervaart.

 

Wat is neurofeedback en hoe kan het helpen?

Neurofeedback is een behandeling die zich richt op het trainen van de hersenactiviteit. Dit gebeurt door het kijken van een zelfgekozen filmpje in klein formaat. Bij de gewenste hersengolven wordt het filmpje groter getoond en wordt het brein direct beloond (operante conditionering). Hierdoor verminderen de klachten al heel snel. 

Tijdens de intake wordt er een breinmeting (EEG) gemaakt. Dit voel je niet en is geheel veilig. Als de klachten vanuit de EEG te verklaren zijn, kunnen we starten met de neurofeedbacktraining.

Voor meer informatie kun je het boek ‘Neurofeedback als behandelmethodiek’ downloaden of de uitlegvideo op deze pagina bekijken.

 

Hoe gaat het neurofeedbacktraject in zijn werk? 

  1. We brengen de hersenactiviteit in kaart door middel van een EEG-meting.
  2. Hierna bespreken we de uitslag om te kijken of deze past bij de klachten.
  3. We vullen een gevalideerde vragenlijst in.
  4. Het programma wordt uitgelegd en samen een keer uitgevoerd. 
  5. Je krijgt de EEG-band te leen en hier ga je thuis 2 maanden lang mee aan de slag.
  6. Aan het einde van het traject vullen we nogmaals de vragenlijst in om de vooruitgang te meten. 

 

Neurofeedback:

√ is een leuke manier om klachten te verminderen of helemaal weg te nemen

√ pakt de oorzaak aan: er is geen sprake van symptoombestrijding

√ is een alternatief voor medicatie en gesprekstherapie

√ is veilig, pijnloos en heeft geen bijwerkingen

√ geeft blijvend resultaat en is wetenschappelijk bewezen effectief

√ thuis trainen, dus niet elke week naar een praktijk 

 

Positieve ervaringen 

Ervaring leert dat kinderen maanden na de neurofeedback meer en meer tot bloei komen. De hersenen passen zich verder aan, zelfs na de behandelingen. Het brein heeft namelijke een zelflerend vermogen en neurofeedback geeft het een zetje in de goede richting. 

Lees de positieve recencies van ouders op deze pagina of laat je overtuigen door de wetenschappelijke bewijzen. Wil je meer weten over neurofeedback of wil je een vrijblijvende afspraak inplannen? Klik dan op de link hieronder. Ik neem contact met je op om uit te leggen hoe ik jouw kind kan helpen.

 

Tarief 

990,-

Dit is incl. de intake en meting, de thuissoftware voor 2 maanden en en evaluatie. Er wordt 200,- borg gevraagd en deze krijg je bij de evalutie terug. De Neurofeedbacktraining wordt gegeven door een gecertificeerd Neurofeedbacktrainer, opgeleid door Brainmarker

Maak een vrijblijvende afspraak
Meer weten over Neurofeedback?

Neem contact op of vraag een vrijblijvend gesprek aan

FAQ
Wat wordt getraind met neurofeedback bij autisme, HSP, concentratieproblemen en/of onoplettendheid?

Bij autisme, HSP, concentratieproblemen en/of onoplettendheid is er vaak sprake van overprikkeling, dit kan met langzame beta-golven een stuk verminderd worden. Op de hersenmeting is vaak veel trage activiteit te zien die omlaag getraind kan worden. Daardoor staat het brein minder 'open' voor prikkels, ook de concentratie neemt toe. 

Zijn de effecten van neurofeedback blijvend?

Uit onderzoek blijkt dat de effecten van neurofeedback bij ADHD blijvend zijn. Uit eigen ervaring, en die van collega's,  weten we dat dit ook bij andere klachten geldt. 

 

Hoe wordt neurofeedback bij 'peak performance' ingezet?

Met peak performance trainen we de cognitieve prestaties a.d.h.v. neurofeedback. Beter presteren op school of tijdens je studie? Neem dan contact met ons op. 

Is neurofeedback veilig?

De EEG-hersenscan bij neurofeedback is veilig; door middel van sensoren op uw hoofd wordt de hersenactiviteit aan de buitenkant van uw hoofd opgevangen. Er wordt geen straling gebruikt en u voelt er niks van.

Hoe werkt neurofeedback?

Neurofeedback is gericht op het positief veranderen van hersenactiviteit. De EEG-band stuurt het signaal naar de computer, deze geeft de hersenactiviteit weer als hersengolven. Deze worden geassocieerd met mentale toestanden. De software wordt ingesteld met het doel de gewenste golven te belonen. De client kijkt een filmpje, de EEG-band zendt het signaal naar de software en bij de juiste golven beloont die de hersenen door het filmpje te vergroten. Hierdoor gaat het brein deze activiteit vaker vertonen.

Hoe snel werkt neurofeedback?

Bij 8 a 10 uur neurofeedback zien we de eerste effecten optreden. Dit is afhankelijk van allerlei factoren, zoals:

- de snelheid waarmee de hersenen in staat zijn om te leren

- de aard van de klacht

- hoe goed je in staat bent om de verandering waar te nemen 

Is neurofeedback bewezen?

Neurofeedback is wetenschappelijk bewezen. Het is een zeer effectieve methode voor de behandeling van AD(H)D, zowel voor jong en oud. 

Wat kost een neurofeedback?

Gemiddeld kost een neurofeedbacktraject bij een psychologenpraktijk 4000,- . Dit is zo'n hoog bedrag omdat je voor elke training naar de praktijk moet. Bij ons is het volledige traject maar 950,- omdat je de training thuis doet. De resultaten zijn hetzelfde. 

06 40 42 29 17