Met meer zelfvertrouwen naar school

Wij bieden gerichte en specialistische begeleiding aan kinderen van de basisschool. Denk daarbij aan vakken als spelling, rekenen, technisch lezen of begrijpend lezen, maar ook aan problematiek zoals dyscalculie, dyslexie en ADHD. Wij onderzoeken waar een leerling op vastloopt en zetten daar adequaat op in. De lessen worden een-op-een gegeven zodat er écht aandacht is voor het kind, dit doen wij op een leuke en speelse manier. Daarbij geven wij elke week deskundig advies over wat er thuis geoefend mag worden en lenen wij materiaal uit voor nog sneller resultaat.

Scroll naar beneden en klik op het desbetreffende vak voor meer informatie. 

Meer weten over ons aanbod?

Neem contact op of vraag een vrijblijvend gesprek aan

FAQ
Wat is het verschil tussen bijles en remedial teaching?

Bijles is letterlijk een les erbij, niet meer, niet minder.

Bij remedial teaching starten we met een onderzoek. Hiermee brengen we in kaart waar een leerling op vastloopt, en waarom. We maken een analyse en een handelingsplan om pragmatisch de hiaten weg te werken. De lessen worden afgestemd op de behoeften van de leerling. Ze krijgen elke week leerspellen mee, om datgene wat er geleerd is te borgen. De week daarop kun je weer een nieuwe stap maken in het leerproces. Zo boeken onze leerlingen meer en sneller resultaat dan met reguliere bijles.

Hoe weet ik waar een basisschoolleerling staat met rekenen, spelling, begrijpend of technisch lezen?

Praktijk Meester Andreas gebruikt hier landelijk genormeerde onderzoeken voor. Je hebt dan heel overzichtelijk wat een leerling wel en niet kan. Wij zetten dan in op de hiaten van de leerling.

Mijn kind heeft dyslexie, wat nu?

Wij raden remedial teaching spelling aan. Wij zetten de methode Taal in Blokjes in, dit is een bewezen effectieve methode voor leerlingen met dyslexie. 

Mijn kind komt zeer slecht tot rekenen, of heeft dyscalculie, wat nu?

Wat raden psychomotorisch rekenen aan, dit wordt ookwel JaMaRa-rekenen genoemd. Dit is bewezen effectieve methode.

Wat kost remedial teaching voor de vakken spelling, rekenen, technisch lezen of begrijpend lezen?

69,- per sessie 

Geven jullie ook les aan huis?

Ja, maar dit heeft niet de voorkeur. Onze ervaring is dat de lessen het beste resultaat geven als die bij ons in de praktijk worden gevolgd. 

Geven jullie ook Cito, NIO of IEP training?

Ja, klik hier voor meer info. 

Hoe lang duurt een sessie remedial teaching voor spelling, rekenen, technisch lezen of begrijpend lezen?

50 minuten per sessie.

Hoe lang duurt een traject van remedial teaching?

Dit is heel verschillend. Dit kan varieren van 5 tot tientalle lessen. Maak een vrijblijvende belafspraak voor een eerlijk en gedegen advies. 

06 40 42 29 17