Steeds meer wetenschappelijke studies tonen aan dat neurofeedback positive effecten heeft op ADHD-symptomen. 

 

In 2019 verscheen een zeer interessant artikel over Neurofeedback. Dit stond in een toonaangevend wetenschappelijk tijdschrift getiteld "Clinical and Experimental Factors Influencing the Efficacy of Neurofeedback in ADHD: A Meta-Analysis". Dit artikel concludeert dat hoe groter het aantal sessies per week, hoe groter het positieve effect van neurofeedback op ADHD-symptomen. Daarnaast concluderen de auteurs dat het effect groter was bij meer dan 20 sessies. Als het om ADHD gaat, is het belangrijk om te proberen zoveel mogelijk sessies per week in te plannen, hoe onpraktisch ook in ons drukke leven. Het is ook belangrijk om geduld te hebben, het effect kan in het begin subtiel zijn, maar de hersenen hebben tijd nodig voor structurele veranderingen.
 
Met de volgende link kan het artikel gedownload worden: https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fpsyt.2019.00035/full 


Neurofeedback is naast ADHD ook in te zetten bij o.a.: chronische vermoeidheid, angsten, ADD, autisme, gebrek aan remming, concentratieproblemen, onoplettendheid, moeite met externe prikkelverwerking en HSP. We verminderen klachten als snel afgeleid zijn, impulsiviteit en/of hypergedrag. Ook zetten we neurofeedback in voor 'peak performance'.
 
Meer weten over ons aanbod neurofeedback? Klik dan hieronder. 

Neurofeeback
Meer weten over Neurofeedback?

Neem contact op of vraag een vrijblijvend gesprek aan

06 40 42 29 17