Ik zie dat het aantal kinderen met faalangst toeneemt. Hoe komt dat? Daar verschillen de meningen over; corona, oudergedrag of de vele toetsen op de basisschool. De prestatiedruk wordt van alle kanten groter. Faalangst is heel vervelend, zeker in een klassensetting. Het beïnvloedt niet alleen de emoties en motivatie, maar ook de hersencapaciteit die je beschikbaar hebt.

Tips bij faalangst

 
1.     Geef complimenten op het proces, niet op het eindresultaat
Dus niet; "Wat goed dat het is gelukt!" Maar wel; "Je hebt iets geprobeerd wat je nog nooit hebt gedaan, knap!"
 
2.     Werk aan een op groei gerichte mindset: ik kan intelligentie, kwaliteiten en vaardigheden ontwikkelen door bijvoorbeeld veel te oefenen
Dus niet: “Ik kan het toch niet.” Maar wel: “Ik mag het proberen.” 
 
3.     Fouten maken mag
Laat zien dat iedereen fouten mag maken, jij als ouder dus ook.
 
4.     De training Ik Leer Leren
Hier leren kinderen om te gaan met faalangst. 

Ik leer leren training
Meer weten over ons aanbod?

Neem contact op of vraag een vrijblijvend gesprek aan

06 40 42 29 17