Dyslexie en dyscalculie in de klas

Leerproblemen als dyslexie, dyscalculie en automatiseerproblemen kunnen school een behoorlijke uitdaging maken. Als een leerling moeite heeft met lezen of rekenen loopt deze al gauw vast. Neurofeedback is gericht op het trainen van het brein om de symptomen van dit soort leerproblemen aan te pakken. Meester Andreas biedt deze training aan, lees hieronder voor mee uitleg.

Neurofeedback, veilig en bewezen effectief

Komt jouw kind maar moeizaam verder met lezen, spellen of het rekenen? Neurofeedback richt zich op het optimaliseren van de hersenactiviteit en het verbeteren van de communicatie tussen verschillende delen van de hersenen die betrokken zijn bij leren en automatiseren. Voor mensen met leerproblemen zorgt neurofeedback voor:

  • minder aandachtsproblemen
  • minder impulsiviteit
  • meer concentratie 
  • verbetering geheugen
  • betere informatieverwerkingssnelheid
  • betere automatisering
  • betere leerprestaties dus meer zelfvertrouwen

Wat is neurofeedback en hoe kan het helpen?

Neurofeedback is een veilige en effectieve methode om beter te leren en te automatiseren.

Tijdens de intake wordt er een EEG gemaakt. Als de klachten vanuit het EEG te verklaren zijn, kunnen we starten met de neurofeedbacktraining. Wat we vaak zien is dat bepaalde delen van de hersenen bij kinderen met leerproblemen te langzaam werken waardoor informatieverwerking te traag en inefficiënt wordt. 

Neurofeedback is een techniek die de hersengolven traint om de informatieverwerking te verbeteren waardoor leerproblemen minder worden. Dit gebeurt door middel van een zelfgekozen filmpje in een klein formaat. Het filmpje wordt groter afgespeeld als de juiste hersenactiviteit getoond wordt, zo leer je het brein het juiste gedrag aan (operant conditioneren).  Klik hier voor meer info of kijk de uitlegvideo op deze pagina.

Ik raad in veel gevallen aan om neurofeedback naast onze dyslexiebegeleiding, dyscalculiebegeleiding of rekenlessen te doen. Dit versterkt elkaar waardoor er nog sneller resultaten geboekt worden. 

Neurofeedback:

√ is een leuke manier om klachten te verminderen of helemaal weg te nemen

√ pakt de oorzaak aan, er is geen sprake van symptoombestrijding

√ is een alternatief voor medicatie en gesprekstherapie

√ is veilig, pijnloos en heeft geen bijwerkingen

√ geeft blijvend resultaat en is wetenschappelijk bewezen effectief

√ thuis trainen, dus niet elke week naar een praktijk 

 

Ervaring leert dat kinderen maanden na de neurofeedback meer en meer tot bloei komen. De hersenen passen zich namelijk verder aan, zelfs na de behandelingen. Het brein heeft een zelflerend vermogen en neurofeedback geeft het een duw in de juiste richting.

Neem even de tijd om de positieve recensies op Google te lezen of laat je overtuigen door de wetenschappelijke bewijzen. Wil je meer weten over neurofeedback of wil je direct een vrijblijvende afspraak inplannen? Klik dan op de link hieronder. Ik neem contact met je op om uit te leggen hoe ik jouw kind ga helpen.

Deze training wordt gegeven door een gecertificeerd Neurofeedbacktrainer opgeleid door Brainmarker

 

Maak een vrijblijvende afspraak
Meer weten over Neurofeedback?

Neem contact op of vraag een vrijblijvend gesprek aan

FAQ
Wat kost een neurofeedback?

Gemiddeld kost een neurofeedbacktraject bij een psychologenpraktijk 4000,- . Dit is zo'n hoog bedrag omdat je voor elke training naar de praktijk moet. Bij ons is het volledige traject maar 950,- omdat je de training thuis doet. De resultaten zijn hetzelfde. 

06 40 42 29 17