Concentratieproblemen in de klas

School kan een uitdaging zijn, vooral als een kind worstelt met aandacht- en concentratieproblemen zoals ADHD of ADD. Neurofeedback biedt hulp bij ADHD en ADD zonder medicatie, een aanpak voor het verbeteren van de focus en concentratie. Meester Andreas biedt deze training aan, de oplossing om blijvend en effectief de symptomen te verminderen of helemaal weg te nemen.

Neurofeedback, veilig en bewezen effectief

Vind jij dat de leerprestaties van je kind beter kan, en heeft jouw kind moeite om zich te concentreren in de klas?

Recent onderzoek heeft de werking van neurofeedback bij ADHD aangetoond. Het onderzoek bevestigt dat de effecten van neurofeedback vergelijkbaar zijn met het gebruik van medicatie. Daarnaast toont het onderzoek langdurige positieve effecten bij kinderen met ADHD na het volgen van de training. 

Gemiddelde klachtreductie bij ons gemeten:

-56,33% Hyperactiviteit en impulsiviteit - Neurofeedback helpt je hersenen zich te richten op taken en afleidingen te verminderen

-54,45% Concentratieproblemen / onoplettendheid - Het verhoogt je vermogen om je langdurig te concentreren op belangrijke taken

 

Wat is neurofeedback en hoe kan het helpen?

Tijdens de intake wordt er een EEG gemaakt. Als de klachten vanuit het EEG te verklaren zijn, kunnen we starten met de neurofeedbacktraining. Het is een techniek die de hersengolven traint om de aandacht en concentratie te verbeteren. Hierdoor verminderen de symptomen van ADHD en ADD. Dit gebeurt door middel van een zelfgekozen filmpje in te klein formaat. Het filmpje wordt groter afgespeeld als de juiste hersenactiviteit getoond wordt; zo leer je het brein het juiste gedrag aan (operant conditioneren). Klik hier voor meer info of kijk de uitlegvideo op deze pagina.

 

Neurofeedback:

√ is een leuke manier om klachten te verminderen of helemaal weg te nemen

√ pakt de oorzaak aan, er is geen sprake van symptoombestrijding

√ is een alternatief voor medicatie en gesprekstherapie

√ is veilig, pijnloos en heeft geen bijwerkingen

√ geeft blijvend resultaat en is wetenschappelijk bewezen effectief

√ thuis trainen, dus niet elke week naar een praktijk 

 

Mijn ervaring leert dat kinderen maanden na de neurofeedback meer en meer tot bloei komen. De hersenen passen zich namelijk verder aan, zelfs na de behandelingen. Het brein heeft een zelflerend vermogen en neurofeedback geeft het een duw in de juiste richting.

Lees de positieve recencies van ouders op deze pagina of laat je overtuigen door de wetenschappelijke bewijzen. Wil je meer weten over neurofeedback of wil je een vrijblijvende afspraak inplannen? Klik dan op de link hieronder. Ik neem contact met je op om uit te leggen hoe ik jouw kind kan helpen.

Deze training wordt gegeven door een gecertificeerd Neurofeedbacktrainer opgeleid door Brainmarker

Ja, ik wil dat hulp bij ADHD / ADD
Meer weten over Neurofeedback?

Neem contact op of vraag een vrijblijvend gesprek aan

FAQ
Wat wordt getraind met neurofeedback bij autisme, HSP, concentratieproblemen en/of onoplettendheid?

Bij autisme, HSP, concentratieproblemen en/of onoplettendheid is er vaak sprake van overprikkeling, dit kan met langzame beta-golven een stuk verminderd worden. Op de hersenmeting is vaak veel trage activiteit te zien die omlaag getraind kan worden. Daardoor staat het brein minder 'open' voor prikkels, ook de concentratie neemt toe. 

Zijn de effecten van neurofeedback blijvend?

Uit onderzoek blijkt dat de effecten van neurofeedback bij ADHD blijvend zijn. Uit eigen ervaring, en die van collega's,  weten we dat dit ook bij andere klachten geldt. 

 

Is neurofeedback veilig?

De EEG-hersenscan bij neurofeedback is veilig; door middel van sensoren op uw hoofd wordt de hersenactiviteit aan de buitenkant van uw hoofd opgevangen. Er wordt geen straling gebruikt en u voelt er niks van.

Hoe werkt neurofeedback?

Neurofeedback is gericht op het positief veranderen van hersenactiviteit. De EEG-band stuurt het signaal naar de computer, deze geeft de hersenactiviteit weer als hersengolven. Deze worden geassocieerd met mentale toestanden. De software wordt ingesteld met het doel de gewenste golven te belonen. De client kijkt een filmpje, de EEG-band zendt het signaal naar de software en bij de juiste golven beloont die de hersenen door het filmpje te vergroten. Hierdoor gaat het brein deze activiteit vaker vertonen.

Hoe snel werkt neurofeedback?

Bij 8 a 10 uur neurofeedback zien we de eerste effecten optreden. Dit is afhankelijk van allerlei factoren, zoals:

- de snelheid waarmee de hersenen in staat zijn om te leren

- de aard van de klacht

- hoe goed je in staat bent om de verandering waar te nemen 

Is neurofeedback bewezen?

Neurofeedback is wetenschappelijk bewezen. Het is een zeer effectieve methode voor de behandeling van AD(H)D, zowel voor jong en oud. 

Welke 3 soorten ADHD zijn er?

Type 1: Overwegend onoplettend

Type 2: Overwegend hyperactief impulsief

Type 3: Combinatie van type 1 en 2

Alle types zijn gebaat bij neurofeedback. Klik hier voor meer info. 

Hoeveel kunnen de klachten van ADHD verminderen met neurofeedback?

Met de neurofeedbacktraining van Meester Andreas verminderen ADHD-klachten zoals impulsiviteit, onoplettendheid, en/of hypergedrag. Gemiddelde klachtenvermindering na neurofeedback-training gemeten met gevalideerde vragenlijsten (Bron software Brainmarker):

  • Concentratieproblemen / onoplettendheid: 54,45%
  • Hyperactiviteit en impulsiviteit: 56,33%

Onderzoek Neurofeedback en ADHD

Kan je ADHD-medicatie afbouwen met neurofeedback?

In de meeste gevallen kun je neurofeedback inzetten in combinatie met medicatie. In overleg met de arts kan de medicatie worden afgebouwd wanneer de klachten door de training verminderen.

Welke wetenschappelijke studies bewijzen dat neurofeedback werkt bij ADHD en ADD?

Hier zijn enkele wetenschappelijke studies die bewijzen dat neurofeedback werkt bij ADHD en ADD:

  1. Een studie gepubliceerd in "Applied Psychophysiology and Biofeedback" in 2014 onderzocht het effect van neurofeedback op kinderen met ADHD. De resultaten toonden aan dat kinderen die neurofeedbacktraining kregen, verbeteringen vertoonden in aandachts- en impulsiviteitssymptomen in vergelijking met de controlegroep.

  2. Een systematische review en meta-analyse gepubliceerd in "Clinical EEG and Neuroscience" in 2018 analyseerde gegevens uit meerdere klinische onderzoeken naar neurofeedback bij ADHD. Hoewel de resultaten varieerden tussen de studies, concludeerde de review dat er enig bewijs was voor de effectiviteit van neurofeedback bij het verminderen van ADHD-symptomen, vooral bij kinderen.

  3. Een studie gepubliceerd in "Pediatrics" in 2014 richtte zich op neurofeedbackbehandeling bij kinderen met ADHD en vergeleek deze met een actieve controlegroep. De onderzoekers vonden dat neurofeedback leidde tot verbeteringen in aandachts- en impulsiviteitssymptomen bij de behandelde kinderen.

  4. Een ander onderzoek gepubliceerd in "Journal of Clinical Psychiatry" in 2012 beoordeelde de langetermijneffecten van neurofeedback bij volwassenen met ADHD. De resultaten toonden aan dat neurofeedback gedurende 6 maanden leidde tot verbeteringen in ADHD-symptomen en dat deze verbeteringen werden gehandhaafd bij follow-up.

Wat kost een neurofeedback?

Gemiddeld kost een neurofeedbacktraject bij een psychologenpraktijk 4000,- . Dit is zo'n hoog bedrag omdat je voor elke training naar de praktijk moet. Bij ons is het volledige traject maar 950,- omdat je de training thuis doet. De resultaten zijn hetzelfde. 

06 40 42 29 17