Begeleiding voor rekenen in Langedijk

Op zoek naar begeleiding op het gebied van rekenen in Regio Langedijk, Alkmaar of Heerhugowaard die écht werkt? Bij remedial teaching rekenen nemen we eerst een rekenonderzoek af. Hierna werken we resultaatgericht aan de doelen. De één-op-één begeleiding van onze ervaren docenten resulteert in hogere cijfers en meer zelfvertrouwen en dat in een kort tijdsbestek.

Wil je ook dat jouw kind met meer zelfvertrouwen de rekenlessen maakt? Lees de 100+ recencies op Google van ouders die jou voor waren of maak een vrijblijvende belafspraak.

Rekenbegeleiding - Praktijk Meester Andreas

Rekenen is een van de basisvakken van de basisschool. De basis zoals optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen moet goed zijn. Daarna kun je pas verder bouwen aan bijvoorbeeld breuken, verhoudingen, procenten en het metriek stelsel. Als er ergens een vaardigheid mist wordt rekenen al gauw een stom en moeilijk vak. Is dit het geval bij jouw kind? Schroom niet en neem dan contact op, wij helpen jouw kind graag verder.

 

Aanmelding remedial teaching rekenen
  1. Klik op 'belafspraak maken' of vul het contactformulier in
  2. Wij nemen gratis en vrijblijvend contact met je op om te bespreken waar de behoefte op het gebied van rekenen ligt
  3. Samen bepalen we welke docent het best bij jouw kind past en wanneer de begeleiding plaatsvindt
  4. De rekenbegeleiding kan beginnen. Meestal dezelfde week nog!

 

Werkwijze remedial teaching rekenen

Bij remedial teaching rekenen starten we met een rekenonderzoek. Hiermee brengen we in kaart waar een leerling op vastloopt, en waarom. We maken een analyse en een handelingsplan om pragmatisch de hiaten weg te werken. De lessen worden afgestemd op de behoeften van de leerling. Ze krijgen elke week leerspellen mee, om datgene wat er geleerd is te borgen. De week daarop kun je weer een nieuwe stap maken in het leerproces. Zo boeken onze leerlingen meer en sneller resultaat dan met reguliere bijles.

Let op: is er mogelijk sprake van ernstige rekenproblemen of dyscalculie? Dan adviseren wij dyscalculiebegeleiding. Dit is een psychomotorische benadering van het rekenen.

 

Tarief remedial teaching rekenen 

€ 71,50 per sessie. Dit is incl. materiaal en de software. De sessies worden gegeven door een rekenspecialist in onze praktijk in Langedijk. Dit kan evt. ook aan huis in de buurt van Alkmaar en Heerhugowaard, of online via teams/skype.

 

Ja, ik wil dat mijn kind beter kan rekenen
Meer weten over ons aanbod?

Neem contact op of vraag een vrijblijvend gesprek aan

FAQ
Wat is het verschil tussen bijles en remedial teaching?

Bijles is letterlijk een les erbij, niet meer, niet minder.

Bij remedial teaching starten we met een onderzoek. Hiermee brengen we in kaart waar een leerling op vastloopt, en waarom. We maken een analyse en een handelingsplan om pragmatisch de hiaten weg te werken. De lessen worden afgestemd op de behoeften van de leerling. Ze krijgen elke week leerspellen mee, om datgene wat er geleerd is te borgen. De week daarop kun je weer een nieuwe stap maken in het leerproces. Zo boeken onze leerlingen meer en sneller resultaat dan met reguliere bijles.

Hoe weet ik waar een basisschoolleerling staat met rekenen, spelling, begrijpend of technisch lezen?

Praktijk Meester Andreas gebruikt hier landelijk genormeerde onderzoeken voor. Je hebt dan heel overzichtelijk wat een leerling wel en niet kan. Wij zetten dan in op de hiaten van de leerling.

Mijn kind komt zeer slecht tot rekenen, of heeft dyscalculie, wat nu?

Wat raden psychomotorisch rekenen aan, dit wordt ookwel JaMaRa-rekenen genoemd. Dit is bewezen effectieve methode.

Wat kost remedial teaching voor de vakken spelling, rekenen, technisch lezen of begrijpend lezen?

69,- per sessie 

Hoe lang duurt een sessie remedial teaching voor spelling, rekenen, technisch lezen of begrijpend lezen?

50 minuten per sessie.

Hoe lang duurt een traject van remedial teaching?

Dit is heel verschillend. Dit kan varieren van 5 tot tientalle lessen. Maak een vrijblijvende belafspraak voor een eerlijk en gedegen advies. 

06 40 42 29 17