Connect & RALFI

We behandelen leesmoeilijkheden op woord-, zins- en tekstniveau. We bouwen steeds voort op de eerder aangeboden leesmoeilijkheden, zo worden deze geautomatiseerd. Methoden die we inzetten zijn o.a.: Connect, RALFI-lezen en Vloeiend & Vlot. Daarbij haken we in op de motivatieproblemen, leeskilometers maken is namelijk cruciaal voor de leesontwikkeling.

Werkwijze

Bij remedial teaching technisch lezen starten we met een technisch lezen onderzoek. Zo ontdekken we wat de leerling moeilijk vindt en waarom. We analyseren de informatie en stellen op basis daarvan een actieplan op. We werken praktisch om hiaten te corrigeren en zorgen dat de lessen worden aangepast aan de behoeften van de leerling. Om te consolideren wat ze hebben geleerd, oefenen ze thuis met geleende educatieve spellen. De volgende les is de tweede fase van het leerproces. Op deze manier boeken leerlingen sneller en betere resultaten dan bij reguliere bijles.

Tarief
€69,- per sessie. Dit is incl. materiaal en de software.

De sessies worden gegeven door een taalspecialist. 

Maak een vrijblijvende afspraak
Meer weten over ons aanbod?

Neem contact op of vraag een vrijblijvend gesprek aan

`
Vraag & antwoord
Wat is het verschil tussen bijles en remedial teaching?

Bijles is letterlijk een les erbij. Bij remedial teaching wordt er eerst een onderzoek gedaan. Met de resultaten wordt er een plan van aanpak gemaakt. 

Hoe weet ik waar een basisschoolleerling staat met rekenen, spelling, begrijpend of technisch lezen?

Praktijk Meester Andreas gebruikt hier landelijk genormeerde onderzoeken voor. Je hebt dan heel overzichtelijk wat een leerling wel en niet kan. Wij zetten dan in op de hiaten van de leerling.

Mijn kind heeft dyslexie, wat nu?

Wij raden remedial teaching spelling aan. Wij zetten de methode Taal in Blokjes in, dit is een bewezen effectieve methode voor leerlingen met dyslexie. 

Wat kost remedial teaching voor de vakken spelling, rekenen, technisch lezen of begrijpend lezen?

69,- per sessie 

Hoe lang duurt een sessie remedial teaching voor spelling, rekenen, technisch lezen of begrijpend lezen?

50 minuten per sessie.

Hoe lang duurt een traject van remedial teaching?

Dit is heel verschillend. Dit kan varieren van 5 tot tientalle lessen. Maak een vrijblijvende belafspraak voor een eerlijk en gedegen advies.