Bij personen met HSP of een hoge prikkelverwerking meten wij vaak een onderactivatie. Door relatief weinig snelle hersenactiviteit, die ook gepaard gaat met selectieve aandacht, worden prikkels uit de omgeving minder gefilterd. Met neurofeedback kunnen we je hersenen trainen om sneller te werken waardoor de klachten van HSP verminderen.

HSP / moeite met externe prikkelverwerking

Er zijn wetenschappelijke studies en bevindingen die suggereren dat neurofeedback gunstige effecten kan hebben bij HSP. Hier zijn enkele bewijzen:

  • Stressvermindering: Neurofeedback kan helpen bij het verminderen van stressniveaus bij HSP. Door het trainen van specifieke hersengolffrequenties die geassocieerd worden met ontspanning, kan neurofeedback HSP-individuen helpen om beter om te gaan met stressvolle situaties en hun algehele welzijn te verbeteren.
  • Emotieregulatie: HSP-individuen ervaren vaak intense emoties en hebben moeite met het reguleren ervan. Neurofeedback kan bijdragen aan het verbeteren van emotieregulatie door de hersenactiviteit te trainen en het evenwicht tussen verschillende hersengolffrequenties te bevorderen.
  • Verbeterde zelfbewustzijn: Neurofeedback kan HSP-individuen helpen om zich meer bewust te worden van hun eigen interne processen, inclusief hun fysieke en emotionele reacties. Dit vergroot het zelfinzicht en kan hen helpen beter te begrijpen hoe ze reageren op prikkels en situaties, wat op zijn beurt kan leiden tot betere copingstrategieën.

 

Maak een vrijblijvende afspraak
Meer weten over Neurofeedback?

Neem contact op of vraag een vrijblijvend gesprek aan