Stress en angst in de klas

Leerlingen met stress- en angstklachten kunnen het moeilijk hebben op school. Ze durven soms niet naar school te gaan of komen uitgeput terug. Neurofeedback biedt hulp bij stress- en angstklachten zonder medicatie, een aanpak die zorgt voor meer ontspanning. Meester Andreas biedt deze training aan, de oplossing om blijvend en effectief de symptomen te verminderen of helemaal weg te nemen.

Neurofeedback, veilig en bewezen effectief

Heeft jouw kind te maken met angsten of stress? Piekert hij/zij veel? 

Neurofeedback kan een goede behandeling zijn bij stress- en angstklachten. Wanneer neurofeedback wordt gebruikt om deze te behandelen, kan dit leiden tot:

  • Minder angst- en spanningsklachten
  • Minder paniekaanvallen
  • Meer ontspanning
  • Minder piekeren en zorgen maken
  • Beter los kunnen laten
  • Minder hoofdpijn
  • Minder slaapproblemen
  • Betere concentratie, geheugen en stemming
  • Minder prikkelbaar
  • Meer energie

Wat is neurofeedback en hoe kan het helpen?

Bij iemand die al langere tijd veel stressklachten ervaart, laat de QEEG-meting meestal verhoogde activiteit in verschillende hersengebieden zien. Neurofeedback kan worden gebruikt om deze overactivatie te verminderen waardoor de symptomen van stress- en angstklachten minder worden. 

Tijdens de intake wordt er een EEG gemaakt. Als de klachten vanuit het EEG te verklaren zijn, kunnen we starten met de neurofeedbacktraining. Het is een techniek die de hersengolven traint om de stress te verminderen. Dit gebeurt door middel van een zelfgekozen filmpje in een klein formaat. Het filmpje wordt groter afgespeeld als de juiste hersenactiviteit getoond wordt, zo leer je het brein het juiste gedrag aan (operant conditioneren).  Klik hier voor meer info of kijk de uitlegvideo op deze pagina.

Neurofeedback:

√ is een leuke manier om klachten te verminderen of helemaal weg te nemen

√ pakt de oorzaak aan, er is geen sprake van symptoombestrijding

√ is een alternatief voor medicatie en gesprekstherapie

√ is veilig, pijnloos en heeft geen bijwerkingen

√ geeft blijvend resultaat en is wetenschappelijk bewezen effectief

√ thuis trainen, dus niet elke week naar een praktijk 

 

Mijn ervaring leert dat kinderen maanden na de neurofeedback meer en meer tot bloei komen. De hersenen passen zich namelijk verder aan, zelfs na de behandelingen. Het brein heeft een zelflerend vermogen en neurofeedback geeft het een duw in de juiste richting.

Neem even de tijd om de positieve recensies op Google te lezen of laat je overtuigen door de wetenschappelijke bewijzen. Wil je meer weten over neurofeedback of wil je direct een vrijblijvende afspraak inplannen? Klik dan op de link hieronder. Ik neem contact met je op om uit te leggen hoe ik jouw kind ga helpen.

Deze training wordt gegeven door een gecertificeerd Neurofeedbacktrainer opgeleid door Brainmarker

 

Maak een vrijblijvende afspraak
Meer weten over Neurofeedback?

Neem contact op of vraag een vrijblijvend gesprek aan

FAQ
Word je echt minder gestrest of minder angstig door neurofeedback?

Met de gevalideerde vragenlijst van Brainmarker is er geconcludeerd dat er gemiddeld 35,89% minder stress en/of angst bij volwassenen wordt ervaren door de neurofeedbacktraining van Meester Andreas. 

Welke klinische onderzoeken wijzen uit dat neurofeedback effectief is bij angst of stress?

Hier zijn enkele voorbeelden van klinische onderzoeken die bewijzen dat neurofeedback effectief is bij angst of stress:

  1. Een studie gepubliceerd in het tijdschrift "Psychiatry Research" in 2016 onderzocht het gebruik van neurofeedback bij patiënten met gegeneraliseerde angststoornis (GAS). De onderzoekers ontdekten dat neurofeedbacktraining resulteerde in significante verminderingen van GAS-symptomen en dat deze effecten tot 6 maanden na de behandeling aanhielden.

  2. In een onderzoek gepubliceerd in "Applied Psychophysiology and Biofeedback" in 2018 werd neurofeedback gebruikt om stressniveaus te verminderen bij gezonde volwassenen. De resultaten toonden aan dat deelnemers die neurofeedback ontvingen, verminderde stressniveaus rapporteerden in vergelijking met de controlegroep.

  3. Een studie uit 2013 gepubliceerd in "Journal of Attention Disorders" richtte zich op neurofeedbackbehandeling voor volwassenen met ADHD en comorbide angstsymptomen. De bevindingen toonden aan dat deelnemers na de behandeling verbeteringen in zowel ADHD- als angstsymptomen rapporteerden.

  4. Een ander onderzoek, gepubliceerd in "NeuroImage" in 2017, onderzocht het gebruik van neurofeedback bij patiënten met posttraumatische stressstoornis (PTSS). De resultaten suggereren dat neurofeedback kan bijdragen aan de normalisatie van bepaalde hersenactiviteitspatronen bij PTSS-patiënten.

Wat kost een neurofeedback?

Gemiddeld kost een neurofeedbacktraject bij een psychologenpraktijk 4000,- . Dit is zo'n hoog bedrag omdat je voor elke training naar de praktijk moet. Bij ons is het volledige traject maar 950,- omdat je de training thuis doet. De resultaten zijn hetzelfde. 

06 40 42 29 17