Begeleiding bij dyscalculie in Langedijk

Op zoek naar begeleiding op het gebied van dyscalculie in Regio Langedijk, Alkmaar of Heerhugowaard die écht werkt? We nemen eerst een rekenvoorwaarden onderzoek af. Hierna werken we resultaatgericht aan de doelen. De één-op-één begeleiding van onze ervaren docenten resulteert in hogere cijfers en meer zelfvertrouwen en dat in een kort tijdsbestek.

Wil je ook dat jouw kind met meer zelfvertrouwen de rekenlessen maakt? Lees de 100+ recencies op Google van ouders die jou voor waren of maak een vrijblijvende belafspraak.

Dyscalculiebegeleiding - Praktijk Meester Andreas

Dyscalculie een leerstoornis op het gebied van getallen. Denk daarbij aan kinderen die 23 uitspreken als 32, te lang over sommen nadenken of de tafels er maar niet inkrijgen. Er is dan vaak sprake van blokkades. Als een leerling deze problemen ervaart en hier geen gepaste ondersteuning voor krijgt zal dit het zelfvertrouwen en leermotivatie schaden, met alle gevolgen van dien. Is dit het geval bij jouw kind? Schroom niet en neem dan contact op, wij helpen jouw kind graag verder.

 

Aanmelding dyscalculiebegeleiding
  1. Klik op 'belafspraak maken' of vul het contactformulier in
  2. Wij nemen gratis en vrijblijvend contact met je op om te bespreken waar de behoefte op het gebied van rekenen ligt
  3. Samen bepalen we welke docent het best bij jouw kind past en wanneer de begeleiding plaatsvindt
  4. De dyscalculiebegeleiding kan beginnen. Meestal dezelfde week nog!

 

Werkwijze dyscalculiebegeleiding

Bij psychomotorisch rekenen starten we met een rekenonderzoek. Hiermee brengen we in kaart waar een leerling op vastloopt, en waarom. We maken een analyse en een handelingsplan om pragmatisch de hiaten weg te werken. De lessen worden afgestemd op de behoeften van de leerling. Ze krijgen elke week leerspellen mee, om datgene wat er geleerd is te borgen. De week daarop kun je weer een nieuwe stap maken in het leerproces. Zo boeken onze leerlingen meer en sneller resultaat dan met reguliere bijles.

Deze psychomotorische manier van rekenen is ontwikkeld voor kinderen met (ernstige) rekenproblemen. Via sensorische en bewegingsoefeningen wordt gewerkt aan het opheffen van de blokkades, pas daarna wordt de volgende stap in de ontwikkeling gezet. Deze wetenschappelijk onderbouwde methode zorgt voor een stevig fundament waarop elke rekenmethode door kan bouwen.

 

Tarief dyscalculiebegeleiding

€85,- per sessie. Dit is incl. materiaal en de software. De sessies worden gegeven door een gecertificeerd psychomotorisch leer- en gedragsspecialist (opgeleid door Breincentrum) in Langedijk. Dit kan evt. ook aan huis in de buurt van Alkmaar en Heerhugowaard, of online via teams/skype.

Ja, ik wil dat mijn kind beter kan rekenen
Meer weten over ons aanbod?

Neem contact op of vraag een vrijblijvend gesprek aan

FAQ
Hoe weet ik waar een basisschoolleerling staat met rekenen, spelling, begrijpend of technisch lezen?

Praktijk Meester Andreas gebruikt hier landelijk genormeerde onderzoeken voor. Je hebt dan heel overzichtelijk wat een leerling wel en niet kan. Wij zetten dan in op de hiaten van de leerling.

Mijn kind komt zeer slecht tot rekenen, of heeft dyscalculie, wat nu?

Wat raden psychomotorisch rekenen aan, dit wordt ookwel JaMaRa-rekenen genoemd. Dit is bewezen effectieve methode.

Hoe lang duurt een sessie remedial teaching voor spelling, rekenen, technisch lezen of begrijpend lezen?

50 minuten per sessie.

Hoe lang duurt een traject van remedial teaching?

Dit is heel verschillend. Dit kan varieren van 5 tot tientalle lessen. Maak een vrijblijvende belafspraak voor een eerlijk en gedegen advies. 

06 40 42 29 17