Begeleiding bij dyslexie in Langedijk

Op zoek naar begeleiding op het gebied van dyslexie in Regio Langedijk, Alkmaar of Heerhugowaard die écht werkt? We nemen eerst onderzoek af. Hierna werken we resultaatgericht aan de doelen. De één-op-één begeleiding van onze ervaren docenten resulteert in hogere cijfers en meer zelfvertrouwen en dat in een kort tijdsbestek.

Wil je ook dat jouw kind met meer zelfvertrouwen naar school gaat? Lees de 100+ recencies op Google van ouders die jou voor waren of maak een vrijblijvende belafspraak.

Dyslexiebegeleiding - Praktijk Meester Andreas

Dyslexie is een neurologische aandoening die invloed heeft op het vermogen om te lezen, schrijven en spellen. Daarbij kan het invloed hebben op lees- en schrijfsnelheid en leesbegrip. Als een leerling deze problemen ervaart en hier geen gepaste ondersteuning voor krijgt zal dit het zelfvertrouwen en leermotivatie schaden, met alle gevolgen van dien. Is dit het geval bij jouw kind? Schroom niet en neem dan contact op, wij helpen jouw kind graag verder.

 

Aanmelding dyslexiebegeleiding
  1. Klik op 'belafspraak maken' of vul het contactformulier in
  2. Wij nemen gratis en vrijblijvend contact met je op om te bespreken waar de behoefte ligt
  3. Samen bepalen we welke docent het best bij jouw kind past en wanneer de begeleiding plaatsvindt
  4. De dyslexiebegeleiding kan beginnen. Meestal dezelfde week nog!

 

Werkwijze dyslexiebegeleiding

Bij de start van het dyslexietraject beginnen we met een spellingonderzoek en/of technisch lezen onderzoek. Zo weten we wat de leerling lastig vindt, en waarom. We analyseren de gegevens en gebruiken deze om een handelingsplan te maken. We werken pragmatisch aan de hiaten en zorgen dat de lessen worden afgestemd op de behoeften van de leerling. Om datgene wat er geleerd is te borgen wordt er thuis geoefend met de uitgeleende leerspellen. De volgende les wordt er weer een nieuwe stap gemaakt in het leerproces. Zo boeken leerlingen sneller en meer resultaat dan met reguliere bijles.

We maken gerbuik van Taal in Blokjes, dit is een effectief bewezen methode, die gebruikmaakt van klankregels en kleuren om de spelling inzichtelijk te maken. Kinderen met ernstige spel- en leesproblemen of dyslexie zijn erg gebaat bij deze methode.

 

Tarief dyslexiebegeleiding

€85,- per sessie. Dit is incl. materiaal en de software. De sessies worden gegeven door een gecertificeerd taalspecialist, (opgeleid door F&L-expertisecentrum) in Langedijk. Dit kan evt. ook aan huis in de buurt van Alkmaar en Heerhugowaard, of online via teams/skype.

Ja, ik wil dat mijn kind beter kan lezen/spellen
Meer info over bijles spelling / remedial teaching?

Neem contact op of vraag een vrijblijvend gesprek aan

FAQ
Wat is het verschil tussen bijles en remedial teaching?

Bijles is letterlijk een les erbij, niet meer, niet minder.

Bij remedial teaching starten we met een onderzoek. Hiermee brengen we in kaart waar een leerling op vastloopt, en waarom. We maken een analyse en een handelingsplan om pragmatisch de hiaten weg te werken. De lessen worden afgestemd op de behoeften van de leerling. Ze krijgen elke week leerspellen mee, om datgene wat er geleerd is te borgen. De week daarop kun je weer een nieuwe stap maken in het leerproces. Zo boeken onze leerlingen meer en sneller resultaat dan met reguliere bijles.

Hoe weet ik waar een basisschoolleerling staat met rekenen, spelling, begrijpend of technisch lezen?

Praktijk Meester Andreas gebruikt hier landelijk genormeerde onderzoeken voor. Je hebt dan heel overzichtelijk wat een leerling wel en niet kan. Wij zetten dan in op de hiaten van de leerling.

Mijn kind heeft dyslexie, wat nu?

Wij raden remedial teaching spelling aan. Wij zetten de methode Taal in Blokjes in, dit is een bewezen effectieve methode voor leerlingen met dyslexie. 

Hoe lang duurt een sessie remedial teaching voor spelling, rekenen, technisch lezen of begrijpend lezen?

50 minuten per sessie.

Hoe lang duurt een bijles of examentraining voor middelbare scholieren?

1 uur per les.

Hoe lang duurt een traject van remedial teaching?

Dit is heel verschillend. Dit kan varieren van 5 tot tientalle lessen. Maak een vrijblijvende belafspraak voor een eerlijk en gedegen advies. 

Waarom doen jullie eerst een onderzoek bij basisschoolleerlingen voor rekenen, spelling, technisch lezen en begrijpend lezen?

Het is belangrijk om eerst in kaart te brengen wat de leerling wel en niet kan. Aan de hand van de resultaten worden de sessies voorbereid, zo sluiten we aan bij de leerbehoeften. 

06 40 42 29 17