Neurofeedback, voor wie?

Wij zetten neurofeedback in bij o.a.: chronische vermoeidheid, angsten, AD(H)D, ASS, gebrek aan remming, concentratieproblemen, moeite met externe prikkelverwerking en HSP. We verminderen klachten als snel afgeleid zijn, impulsiviteit en/of hypergedrag. 

Train je brein, verminder je klachten

Als de hersenen ongewenste patronen hebben, dan zijn gedragsproblemen of klachten vaak moeilijk op te lossen. Neurofeedback is gericht op het positief veranderen van hersenactiviteit. De EEG-band stuurt het signaal naar de computer, deze geeft de hersenactiviteit weer als hersengolven. Deze worden geassocieerd met mentale toestanden. De software wordt ingesteld met het doel de gewenste golven te belonen. De client kijkt een filmpje, de EEG-band zendt het signaal naar de software en bij de juiste golven beloont die de hersenen door het filmpje te vergroten. Hierdoor gaat het brein deze activiteit vaker vertonen.

Gemiddelde klachtenvermindering na neurofeedback-training (Bron Brainmarker):

  • Concentratieproblemen / onoplettendheid: 54,45%
  • Hyperactiviteit en impulsiviteit: 56,33%

Boek ‘Neurofeedback als behandelmethodiek’ downloaden.

Werkwijze

Tijdens de intake doen we een breinmeting waarmee we meten of de hersengolven passend zijn bij de klachten, dit wordt uitgelegd na de meting. De behandelaar stelt het trainingsprotocol op en laat zien hoe dit werkt. De cliënt oefent 2 maanden, 5 keer per week een half uur met de thuissoftware. 

Tarief 

  • Intake en EEG-meeting
  • Huur EEG-apparatuur (200,- borg, dit omdat het apparatuur kostbaar is)
  • 2 maanden, 5 keer per week een half uur thuis training
  • Abonnement thuissoftware 

€950,-

Deze geheel veilige training wordt gegeven door een gecertificeerd Neurofeedbacktrainer, opgeleid door Brainmarker

Meer weten over Neurofeedback?

Neem contact op of vraag een vrijblijvend gesprek aan