Overprikkeld in de klas

Hooggevoelige kinderen kunnen het moeilijk hebben in de klas, overprikkeling ligt vaak op de loer. Neurofeedback biedt hulp bij HSP en hoogsensitiviteit zonder medicatie, een aanpak voor het verbeteren van de prikkelverwerking. Meester Andreas biedt deze training aan, de oplossing om blijvend en effectief de symptomen te verminderen of helemaal weg te nemen.  Lees verder om te ontdekken hoe neurofeedback kan helpen.

Neurofeedback, veilig en bewezen effectief

Heeft jouw kind moeite om prikkels te verwerken en wil je graag een veilige oplossing zonder medicatie? Neurofeedback wordt ingezet voor:

  • minder stress
  • een beter algeheel welzijn
  • verbetering van emotieregulatie 
  • verbetering van zelfinzicht
  • beter begrip van reageren op prikkels en situatie
  • betere copingstrategieën
  • beter bestand tegen externe prikkels

 

Wat is neurofeedback en hoe kan het helpen?

Neurofeedback is een veilige en effectieve methode om de symptomen van HSP en hoogsensitiviteit te verminderen.

Tijdens de intake wordt er een EEG gemaakt. Als de klachten vanuit het EEG te verklaren zijn, kunnen we starten met de neurofeedbacktraining. Het is een techniek die de hersengolven traint om de prikkelverwerking te verbeteren. Hierdoor verminderen de symptomen van HSP. Dit gebeurt door middel van een zelfgekozen filmpje in een klein formaat. Het filmpje wordt groter afgespeeld als de juiste hersenactiviteit getoond wordt, zo leer je het brein het juiste gedrag aan (operant conditioneren).  Klik hier voor meer info of kijk de uitlegvideo op deze pagina.

Neurofeedback:

√ is een leuke manier om klachten te verminderen of helemaal weg te nemen

√ pakt de oorzaak aan, er is geen sprake van symptoombestrijding

√ is een alternatief voor medicatie en gesprekstherapie

√ is veilig, pijnloos en heeft geen bijwerkingen

√ geeft blijvend resultaat en is wetenschappelijk bewezen effectief

√ thuis trainen, dus niet elke week naar een praktijk 

 

Mijn ervaring leert dat kinderen maanden na de neurofeedback meer en meer tot bloei komen. De hersenen passen zich namelijk verder aan, zelfs na de behandelingen. Het brein heeft een zelflerend vermogen en neurofeedback geeft het een duw in de juiste richting.

Neem even de tijd om de positieve recensies op Google te lezen of laat je overtuigen door de wetenschappelijke bewijzen. Wil je meer weten over neurofeedback of wil je direct een vrijblijvende afspraak inplannen? Klik dan op de link hieronder. Ik neem contact met je op om uit te leggen hoe ik jouw kind ga helpen.

Deze training wordt gegeven door een gecertificeerd Neurofeedbacktrainer opgeleid door Brainmarker

 

Maak een vrijblijvende afspraak
Meer weten over Neurofeedback?

Neem contact op of vraag een vrijblijvend gesprek aan

FAQ
Hoeveel kunnen de klachten van HSP verminderen met neurofeedback?

Met de neurofeedbacktraining van Meester Andreas verminderen de klachten van HSP, inhibitieoproblemen en externe prikkelverwerking gemiddeld met 25,99%. Dit is gemeten met de gevalideerde vragenlijsten van Brainmarker. 

 

Wat kost een neurofeedback?

Gemiddeld kost een neurofeedbacktraject bij een psychologenpraktijk 4000,- . Dit is zo'n hoog bedrag omdat je voor elke training naar de praktijk moet. Bij ons is het volledige traject maar 950,- omdat je de training thuis doet. De resultaten zijn hetzelfde. 

06 40 42 29 17