Ruimtelijk zicht & inzicht training

Ruimtelijk zicht & inzicht in het kort


Kijken doe je met je ogen, zien doe je met je hersenen. Je kunt dus scherpe ogen hebben of een bril dragen, maar nog steeds niet goed zien. Visueel vaardig zijn is een van de vijf onderdelen van het fundament.

Ruimtelijk zicht & inzicht heb je nodig om te weten waar je bent in de ruimte en om informatie over afstanden groottes/maten te verwerken. Indirect heb je dit ook nodig om goed te rekenen, spellen, lezen en gymmen.

Als uit het onderzoek blijkt dat er stagnatie is, dan is training aan te bevelen. We zetten in op de onderdelen waar het kind op uitvalt. Deze kun je met een holistisch, op maat gemaakt oefenprogramma sterk verbeteren of zelfs verhelpen.

 • Onhandigheid
 • Onzekerheid
 • Performale onderontwikkeling
 • Onvoldoende ontwikkeling van de rekenvaardigheid
 • Verwisselen d en b
 • Spiegelen letters en getallen
 • Moeilijk lezen en spellen

Werkwijze


 1. Eenmalig onderzoek*
 2. Wekelijkse ruimtelijk zicht en inzicht training in de praktijk (50 minuten)
 3. Elke dag 5 minuten thuis oefenen

*Niet verplicht, maar we raden dit sterk aan.

Wij werken met een beveiligd logboek via Googledrive. Je krijgt toegang zodat je deze 24/7 kunt inzien. Hier kun je o.a. de oefeningen & het huiswerk vinden, maar ook de handelingsplannen, bevindingen en progressie worden hier wekelijks in verwerkt.

Wist je dat een IQ-onderzoek zoals de WISC-V het ruimtelijk zich en inzicht van groot belang is? Als hier een afwijking zit beïnvloedt dat sterk de score.


Tarieven


Wekelijkse ondersteuningssessie in de praktijk (50 minuten). Het traject duurt 10 weken, je mag hierna een duidelijke progressie verwachten.

€ 82,50 per sessie

Dit is incl. al het materiaal waar je thuis mee mag oefenen.

Mail ons

Vul onderstaand formulier in en druk op verzenden.


  Chat openen
  Kan ik je helpen?
  Hoi, kan ik je ergens mee helpen?