Raymond

Ik ben Raymond van Golde, leerkracht in het basisonderwijs en onderwijskundige. Als groepsleerkracht heb ik lesgegeven aan kinderen van diverse leeftijden op verschillende scholen. Daarnaast ben ik ervaren in het geven van remedial teaching aan individuele kinderen met leerachterstanden of ontwikkelingsstoornissen.

Naast de PABO, heb ik de masteropleiding Onderwijswetenschappen aan de Open Universiteit behaald. Deze studie heeft mij de kans gegeven om me grondig te verdiepen in de wetenschappelijke inzichten over leer- en ontwikkelingsprocessen. Daarnaast heb ik geleerd om onderwijs gerelateerd onderzoek te verrichten en de uitkomsten hiervan op waarde te beoordelen. Het heeft me zogezegd geleerd om met een wetenschappelijke bril naar het onderwijs te kijken en het waar mogelijk te verbeteren.

In mijn werk als leerkracht en onderwijskundige ben ik gericht op het optimaliseren van leerprocessen bij leerlingen. Dit werkt verreweg het beste in één-op-één situaties (zo blijkt ook uit wetenschappelijk onderzoek), waarbij de leerkracht directe effectieve feedback kan geven om het leren te sturen. Het leerproces kan verder worden geoptimaliseerd door gebruik te maken van onderwijsaanpakken die daadwerkelijk bewezen effectief zijn. Dit neemt niet weg dat ieder kind anders is en je steeds op zoek dient te gaan naar het actuele ontwikkelingsniveau van het kind en de manier waarop het de leerstof het beste verwerkt. Wanneer het kind echter sprongen begint te maken, zie je het zelfvertrouwen en het plezier in het leren toenemen. Dit geeft mij veel voldoening en ervaar ik als meest zinvolle aspect van mijn beroep.

Mail ons

Vul onderstaand formulier in en druk op verzenden.


Chat openen
Kan ik je helpen?
Hoi, kan ik je ergens mee helpen?