Nienke

Ik ben Nienke, woon in Alkmaar en ik ben acht jaar werkzaam als leerkracht in het basisonderwijs. Momenteel ben ik werkzaam voor Stichting Ronduit en geef ik alweer een aantal jaren met plezier les aan groep 8.

Het lesgeven vind ik een mooi vak omdat ik kinderen verder mag helpen in hun ontwikkeling. Niet alleen op leergebied, maar zeker ook op sociaal- emotioneel vlak. Om goed tot leren te kunnen komen is het belangrijk dat je goed in je vel zit. Mijn focus ligt dan ook op positiviteit, sfeer en het leren leren op verschillende manieren. Zo ontdekken mijn leerlingen wat bij ze past en dit kunnen ze meenemen naar het voortgezet onderwijs.

Nu ik een kleine groep 8 heb, merk ik dat ik meer tijd heb voor specifieke begeleiding. Ik werk meer 1 op 1 en dat is wat ik nu juist zo leuk vind om te doen. Het kunnen begeleiden van kinderen , met welk leervak en op welke manier dan ook, is voor mij heel waardevol. Je ziet ze stappen maken in wat ze kunnen en hun zelfvertrouwen groeit mee. Ik vind het ontzettend leuk dat ik hierbij mag helpen.

Chat openen
Kan ik je helpen?
Hoi, kan ik je ergens mee helpen?