Myrthe

Hoi! Ik ben Myrthe Zijp en ik woon in Alkmaar. Ik doe de Universitaire Pabo aan de Universiteit van Amsterdam en zal daar dit jaar afstuderen als leerkracht basisonderwijs. Door deze gecombineerde opleiding te volgen, heb ik straks zowel een bachelor Pedagogiek als mijn PABO diploma binnen. Ik schrijf mijn scriptie over talentontwikkeling in het Montessorionderwijs. Ondertussen sta ik twee jaar voor twee klassen 5/6 op een Montessorischool in de Watergraafsmeer (Amsterdam). Montessorionderwijs is een onderwijsvisie waarbij een kind zich zoveel mogelijk in zijn eigen tempo, gebruikmakend van zijn eigen kunnen kan ontwikkelen. Door les te geven middels deze visie heb ik leren kijken naar wat een kind nodig heeft als individu. Ieder kind heeft andere leerbehoeften en dat houdt mij als leerkracht scherp en nieuwsgierig.

In mijn onderwijs richt ik mij niet enkel op de cognitie. Ook sociaal-emotionele vaardigheden nemen een centrale plek in binnen mijn onderwijs. Ik probeer elk kind via mijn begeleiding succeservaringen te laten krijgen, waardoor we met groeiend zelfvertrouwen de stappen kunnen zetten die we willen zetten.

De uitspraak ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’ staat dicht bij de manier waarop ik leef en werk. Twijfel niet aan jezelf, durf anders te zijn, denk in mogelijkheden en heb lef. Grijp dingen aan die nieuw zijn, ook al weet je niet zeker of het lukt. Want door te doen, leer je. Dat is waar ik kinderen graag in begeleid.