Marloes

Ik ben Marloes, leerkracht in het basisonderwijs. Zo’n 4 jaar geleden ben ik afgestudeerd als leerkracht basisonderwijs aan de iPabo Alkmaar. Mijn scriptie heb ik gericht op het reflectieve vermogen van kinderen dat aansloot bij de gekozen minor Kritisch burgerschap. Mijn hart ligt bij het creëren van een veilige en open sfeer binnen het contact met mijn leerlingen.

Op dit moment volg ik de masteropleiding Educational Needs waar ik mij richt op het domein gedrag. Gedrag is voor mij een interessante en leerzame graadmeter dat mijn eigen handelen en de behoeften van de leerling op een bijzondere manier laat zien. Het geeft mij een goed gevoel als ik een leerling die langere tijd problemen ervaart binnen de huidige schoolsituatie kan begeleiden naar een leerling die wel in staat is met plezier te leren op zijn eigen manier.

De afgelopen drie jaar heb ik veel ervaring opgedaan in groep 4/5. Ik was afgestudeerd in de bovenbouw en ben dan ook dit jaar deze leeftijd weer op gaan zoeken in groep 7/8 én groep 9. In groep 9 ben ik erachter gekomen dat het aanpassen van het leerproces op individueel niveau meer voldoening geeft bij de leerling en bij jezelf. Het is tof om te zien dat leerlingen onwijs dankbaar reageren als je hen lesstof of strategieën aanbiedt dat hen zelfvertrouwen en plezier geeft. Het aanbieden van bijles aan leerlingen is voor mij een extra fijn gevoel, omdat ik weet dat veel leerlingen een grote behoefte hebben aan net dat extra stukje begeleiding om weer door te kunnen gaan met een geweldig gevoel van zelfvertrouwen!

 

Chat openen
Kan ik je helpen?
Hoi, kan ik je ergens mee helpen?