Corina

Hallo, ik ben Corina Terra en ben woonachtig in Schagen. Na mijn studie heb 25 jaar bij de Rabobank gewerkt in verschillende commerciële functies en sinds 4 jaar ben ik werkzaam in het onderwijs.

Momenteel werk ik op een Mbo-school in Alkmaar en in Schagen waar ik hoofdzakelijk economische vakken geef. Naast werken in het onderwijs help ik leerlingen met het schrijven van scripties en ik help mijn partner op het varkensbedrijf. Ik kan mezelf wel een “hybride  docent” noemen. Ik vind het mooi om de theorie aan de praktijk te koppelen, zodat kennis gaat beklijven. Ik heb gemerkt dat leerlingen graag kapstokjes willen gebruiken waar zij de theorie aan op kunnen hangen.

Ik ben een actief persoon en het motto “een leven lang leren” is waar ik voor open sta. In september 2017 heb ik het diploma “HBO PDG” behaald. Mijn afstudeeropdracht ging over “alles wat je aandacht geeft, groeit”. In de avonden heb ik vele trainingen gevolgd zoals o.a. “leren leren”, “leer-of ontwikkelingsproblemen” en “executieve functies”. De rode draad door mijn leven is “helpen / ondersteunen” waar nodig.