Andréas

Ik ben Andréas Lefevre, sinds 2016 oprichter en eigenaar van ‘Meester Andreas’. In 2011 ben ik afgestudeerd als docent basisonderwijs aan de Hogeschool Inholland. Mijn scriptie ging over autisme op de basisschool. Daarna heb ik 6 jaar als docent op OBS de Vlieger in Alkmaar gewerkt. In de tussentijd heb ik het post-hbo diploma ‘Bewegingsonderwijs’ gehaald. In 2018 ben ik gecertificeerd trainer geworden van de ‘ Ik leer Leren-training’, en in 2019 van de programma’s ‘JaMaRa rekenen’ en Taal in Blokjes’. Van 2017 tot 2019 ben ik werkzaam geweest als MBO-docent rekenen in Alkmaar.

Gaandeweg ben ik erachter gekomen dat ik meer wil dan ‘alleen’ voor de klas staan. De meeste voldoening haal ik namelijk uit het verder helpen van leerlingen die vastlopen. Het moment dat ze die ene som eindelijk snappen, de opluchting en trots die er dan vanaf straalt, daar doe ik het voor. Dit is de voornaamste reden voor mij geweest fulltime voor mijn praktijk te gaan. Tijdens de privélessen kwam ik erachter dat ik de kinderen veel meer kon meegeven dan alleen ‘kennis’. We praatten over problemen die zich thuis, op school of persoonlijk gebied afspeelden. In alle gevallen hebben we het probleem samen kunnen oplossen. Dit heeft mijn ogen geopend, ik had kwaliteiten als kindercoach die ik wilde aanscherpen. En dat heb ik gedaan. Mijn missie is om elke leerling op een zo hoog mogelijk niveau te tillen, zodat ze naar een passend niveau kunnen doorstromen. Belangrijker nog vind ik dat ze lekker in hun vel zitten, en met een goed gevoel naar huis gaan.

Ik heb affiniteit met het lesgeven aan kinderen met (gedrags-)stoornissen zoals autisme, angsten, agressie en AD(H)D en heb hier veel ervaring mee. Ik word daarom ingehuurd door het (SWV) samenwerkingsverband en het (HIT) Heliomare Interventie Team om deze te ondersteunen. Waar nodig geef ik ook thuisonderwijs, voor kinderen die om welke reden dan ook niet naar school kunnen.

Mail ons

Vul onderstaand formulier in en druk op verzenden.


Chat openen
Kan ik je helpen?
Hoi, kan ik je ergens mee helpen?