Andréas

Hallo, ik ben Andréas Lefevre, sinds 2016 oprichter en eigenaar van Meester Andreas. Ik ben in 2011 afgestudeerd als docent basisonderwijs aan de Hogeschool Inholland. Mijn scriptie ging over autisme op de basisschool. Direct daarna heb ik zes jaar als docent op OBS de Vlieger in Alkmaar gewerkt. In de tussentijd heb ik het post-hbo diploma ‘Bewegingsonderwijs’ gehaald. In 2018 ben ik gecertificeerd trainer geworden van de ‘ Ik leer Leren-training’, en in 2019 van de programma’s ‘JaMaRa rekenen’ en Taal in Blokjes’. Van 2017 tot 2019 ben ik werkzaam geweest als MBO-docent rekenen in Alkmaar.

Gaandeweg ben ik erachter gekomen dat ik meer wil dan ‘alleen’ voor de klas staan. De meeste voldoening haal ik namelijk uit het verder helpen van leerlingen die vastlopen. Het moment dat ze die ene som eindelijk snappen, de opluchting en trots die er dan vanaf straalt, daar doe ik het voor. Dit is de voornaamste reden voor mij geweest fulltime voor mijn praktijk te gaan. Tijdens de privélessen kwam ik erachter dat ik de kinderen veel meer kon meegeven dan alleen ‘kennis’. We praatten over problemen die zich thuis, op school of persoonlijk gebied afspeelden. In alle gevallen hebben we het probleem samen kunnen oplossen. Dit heeft mijn ogen geopend, ik had kwaliteiten als kindercoach die ik wilde aanscherpen. En dat heb ik gedaan! Mijn missie is om elke leerling op een zo hoog mogelijk niveau te tillen, zodat ze naar een passend niveau kunnen doorstromen. Belangrijker nog vind ik dat ze lekker in hun vel zitten, en met een goed gevoel naar huis gaan.

Ik heb affiniteit met het lesgeven aan leerlingen/studenten met gedragsstoornissen zoals autisme en ADHD en heb hier veel ervaring mee. Ik word ingehuurd door scholen om leerlingen met uiteenlopende ‘problemen’ zoals autisme, angsten, agressie, AD(H)D of schooluitval om welke reden dan ook te ondersteunen.
.

Mail ons

Vul onderstaand formulier in en druk op verzenden.