Andréas

Hallo, ik ben Andréas Lefevre en eigenaar van Meester Andreas. Ik ben in 2011 afgestudeerd als docent basisonderwijs aan de Hogeschool Inholland. Mijn scriptie ging over autisme op de basisschool. Direct daarna heb ik zes jaar als docent op OBS de Vlieger in Alkmaar gewerkt. In de tussentijd heb ik het post-hbo diploma ‘Bewegingsonderwijs’ gehaald. Sinds september 2017 ben ik werkzaam als MBO-docent rekenen in Alkmaar. In 2018 ben ik gecertificeerd trainer geworden van het ‘ Ik leer Leren’, en in 2019 van het programma ‘JaMaRa rekenen’. Daarnaast heb ik mijn eigen praktijk in Sint-Pancras en word ik ingehuurd door scholen om leerlingen met uiteenlopende ‘problemen’ zoals autisme, angsten, agressie, AD(H)D of schooluitval om welke reden dan ook te ondersteunen.

Gaandeweg ben ik erachter gekomen dat ik meer wil dan ‘alleen’ voor de klas staan. De meeste voldoening haal ik namelijk uit het verder helpen van leerlingen die vastlopen. Het moment dat ze die ene som eindelijk snappen, de opluchting en trots die er dan vanaf straalt, daar doe ik het voor. Dit is de voornaamste reden voor mij geweest om parttime voor de klas te staan en daarnaast een praktijk op te starten. Tijdens de privélessen kwam ik erachter dat ik de kinderen veel meer kon meegeven dan alleen ‘kennis’. We praatten over problemen die zich thuis, op school of persoonlijk gebied afspeelden. In alle gevallen hebben we het probleem samen kunnen oplossen. Dit heeft mijn ogen geopend, ik had kwaliteiten als kindercoach die ik wilde aanscherpen. En dat heb ik gedaan! Mijn missie is om elke leerling op een zo hoog mogelijk niveau te tillen, zodat ze naar een passend niveau kunnen doorstromen. Belangrijker nog vind ik dat ze lekker in hun vel zitten, en met een goed gevoel naar huis gaan.

Ik heb affiniteit met het lesgeven aan leerlingen/studenten met gedragsstoornissen zoals autisme en ADHD en heb hier veel ervaring mee.
.

Mail ons

Vul onderstaand formulier in en druk op verzenden.