Connect & RALFI

Connect & RALFI in het kort


Connect & RALFI zetten wij in bij kinderen uit groep 3 t/m 8 die niet snel genoeg (voor-)lezen. Dit resulteert vaak in lezen stom vinden en het uiteindelijk achterlopen met de meeste vakken. We bekijken ook hoe we in kunnen haken op de motivatieproblemen, leeskilometers maken is cruciaal voor de leesontwikkeling.

Deze methode behandelt de leesmoeilijkheden op woord-, zins- en tekstniveau. Een voorbeeld zijn de analogierijtjes, waarbij de nieuwe leesmoeilijkheid in kleur is afgedrukt. Een volgende kaart oefent de nieuwe leesmoeilijkheid dan samen met eerder aan bod gekomen leesmoeilijkheden. Zo worden nieuwe leesmoeilijkheden geautomatiseerd. Je oefent ook het vloeiend (met nadruk voor intonatie) en op tempo lezen van teksten. RALFI staat voor Repeated Assisted Level Feedback Interaction.

Let op: is er mogelijk sprake van ernstige leesproblemen? Dan kan er beter gekozen worden voor LeesMatrix

Werkwijze


  1. Eenmalig Technisch Lezen onderzoek*
  2. Wekelijkse ondersteuningssessie in de praktijk (60 minuten)
  3. Thuis oefenen (5 dagen, 5 á 10 minuten)

*Niet verplicht, maar we raden dit sterk aan.

Wij werken met een beveiligd logboek via Googledrive. Je krijgt toegang zodat je deze 24/7 kunt inzien. Hier kun je o.a. de oefeningen & het huiswerk vinden, maar ook de handelingsplannen, bevindingen en progressie worden hier wekelijks in verwerkt.


Tarieven


Wekelijkse ondersteuningssessie in de praktijk (60 minuten). Het traject duurt 10 weken, je mag hierna een duidelijke progressie verwachten.

€ 69,- per sessie

Dit is incl. al het materiaal waar je thuis mee mag oefenen.

 

Liever bijles voor € 41,- per sessie? Dat kan ook. Klik dan hier voor meer informatie.

Chat openen
Kan ik je helpen?
Hoi, kan ik je ergens mee helpen?