JaMaRa-rekenen

JaMaRa in het kort


De JaMaRa-methode is ontwikkeld voor kinderen van groep 3 t/m 8 met (ernstige) rekenproblemen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan kinderen die 23 uitspreken als 32, te lang over sommen nadenken of de tafels er maar niet inkrijgen. Er is dan vaak sprake van blokkades, gewoonweg sommetjes herhalen heeft dan geen zin. Deze methode wordt ingezet als niks anders lijkt te werken.

Via verschillende sensorische en bewegingsoefeningen wordt gewerkt aan het opheffen van die blokkades en vervolgens kan een volgende stap in de ontwikkeling gezet worden. Daarbij zorgt deze wetenschappelijk onderbouwde methode voor een stevig fundament, waarop elke rekenmethode door kan bouwen. Kinderen met dyscalculie zijn erg gebaat bij deze methode.

Als er geen blokkades zijn zetten we Rekensprint in.

Werkwijze


  1. Eenmalig Rekenvoorwaarden onderzoek *
  2. Wekelijkse Rekensprintsessie in de praktijk (50 minuten)
  3. 4 dagen een kwartier thuis oefenen

*Niet verplicht, maar we raden dit sterk aan.

Wij werken met een beveiligd logboek via Googledrive. Je krijgt toegang zodat je deze 24/7 kunt inzien. Hier kun je o.a. de oefeningen & het huiswerk vinden, maar ook de handelingsplannen, bevindingen en progressie worden hier wekelijks in verwerkt.

Onze dochter Lynn heeft in een korte tijd een flinke sprong gemaakt met rekenen.
De JaMaRa techniek doet haar goed, ze heeft flinke blokkades overwonnen. Iets dat op school niet lukte. Haar zelfvertrouwen is hierdoor ook flink toegenomen. We gaan zeker door!

Edwin & Nicole

Edwin & Nicole


Tarieven


  • Wekelijkse ondersteuningssessie in de praktijk (50 minuten) € 82,50 per sessie

Het traject duurt 10 weken, je mag hierna een duidelijke progressie verwachten. Dit is incl. al het materiaal en een gratis abonnement voor de software ‘Rekenblobs’ t.w.v. € 49,- waar je thuis mee mag oefenen.

Liever bijles voor € 41,- per sessie? Dat kan ook. Klik dan hier voor meer informatie.

Mail ons

Vul onderstaand formulier in en druk op verzenden.


    Chat openen
    Kan ik je helpen?
    Hoi, kan ik je ergens mee helpen?