JaMaRa-rekenen

JaMaRa in het kort

De JaMaRa-methode is ontwikkeld voor kinderen van groep 3 t/m 8 met (ernstige) rekenproblemen. Deze wordt ingezet als niks anders lijkt te werken. Er is vaak sprake van blokkades, gewoonweg sommetjes blijven oefenen heeft dan geen zin.

Via verschillende sensorische en bewegingsoefeningen wordt gewerkt aan het opheffen van die blokkades en vervolgens kan een volgende stap in de ontwikkeling gezet worden. Daarbij zorgt deze wetenschappelijk onderbouwde methode voor een stevig fundament, waarop elke rekenmethode door kan bouwen. Kinderen met dyscalculie zijn erg gebaat bij deze methode.

Als er geen blokkades zijn zetten we Rekensprint in.

Werkwijze

  1. Eenmalig intake en onderzoek (60 minuten)
  2. Wekelijkste ondersteuningssessie in de praktijk (60 minuten)
  3. Thuis oefenen (elke dag 5 á 10 minuten)

Wij werken met een beveiligd logboek via Googledrive. Je krijgt toegang zodat je deze 24/7 kunt inzien. Hier kun je o.a. de oefeningen & het huiswerk vinden, maar ook de handelingsplannen, bevindingen en progressie worden hier wekelijks in verwerkt.

Onze dochter Lynn heeft in een korte tijd een flinke sprong gemaakt met rekenen.
De JaMaRa techniek doet haar goed, ze heeft flinke blokkades overwonnen. Iets dat op school niet lukte. Haar zelfvertrouwen is hierdoor ook flink toegenomen. We gaan zeker door!

Edwin & Nicole

Edwin & Nicole


Tarieven

  • Eenmalig JaMaRa-rekenonderzoek*
  • Wekelijkste ondersteuningssessie in de praktijk (60 minuten)

€ 67,- per uur

* Dit bestaat uit intake, 60 minuten onderzoek met kind en 60 minuten voor het analyseren van het onderzoek en het opstellen van een handelingsplan. Dit gaat over: vaststellen hoeveelheid begrip, inzicht in de getalstructuur en automatiseringstechniek, rekenvaardigheden bekijken, automatiseringsniveau te bepalen, dominantieprofiel bekijken, ruimtelijk (in)zicht screenen. Met deze informatie werken we gericht om de hiaten op te vullen.

Mail ons

Vul onderstaand formulier in en druk op verzenden.


Chat openen
Kan ik je helpen?
Hoi, kan ik je ergens mee helpen?